Sähkötakka on hyödyllinen ja samalla vaivaton tunnelmanluoja, joka ei tarvitse hormiliitäntää.
Lämmitysominaisuuksiltaan helppo ja turvallinen sähkötakka toimii parhaimmillaan lisälämmön antajana. Takoissa luodaan aidon näköinen tulen liekki halogeeni- tai led-valoilla. Takat ovat hyvä ratkaisu vierasmajaan tai mökkiin jossa tarvitaan tunnelmanluojaa sekä lämmitintä. Koska sähkötakassa ei ole tulta, ne eivät vaadi hormia. Takkasydämet soveltuvat kauniisti myös vanhan avotakan uudeksi tulisijaksi.

Useissa sähkötakoissa on sähkövastus, joka toimii lämmönlähteenä. Sähkötakkojen lämmitys on parhaimmillaan silloin, kun sitä käytetään lisälämmittimenä, riittää jopa pienen, noin 20–30 neliöisen tilan ainoaksi lämmittimeksi. Lämmitysteho on yleensä 750-2000W ja laite tarvitsee 10–16 ampeerin sulakkeen. Lämmityskauden aikana takan tuottama vesihöyry kosteuttaa mukavasti huoneilmaa. Sähkötakka sopii hyvin jos halutaan takka ja tarvitaan lisälämmitystä, mutta ei haluta pelata puiden kanssa. Takat ovat valmis käytettäväksi heti, kun pistoke on seinässä joten ei tarvita monimutkaisia asennuksia.

Höyrytakoissa tuliefekti syntyy valojen heijastuessa vesihöyryyn, muissa sähkötakoissa valot valaisevat liekin lailla liikkuvia kangassuikaleita. Näin saadaan aikaan samankaltainen tunnelma kuin oikeassa tulessa. Lämmitystoiminnon takaa sisäänrakennettu lämpöpuhallin. Kaikissa malleissamme pystytään käyttämään liekkitehostetta myös ilman lämmitystä. Sähkötakat ovat saavuttaneet suuren suosion kun eivät tarvitse melkein lainkaan huoltoa, hormia, näyttävät aidoilta ja niitä on todella helppo asentaa.