Useimmiten kysytään, "aito tuli" OptiMyst takkasydämmistä, miten asennetaan takkasydän, mihin sen voi asentaa ja miten se olisi järkevä asentaa?

“Aidolla tulella” tarkoitetaan OptiMyst-sarjan takkasydämmiä, joissa tulen illuusio syntyy vesihöyryn ja valon vaikutuksesta. Efekti on erittäin realistinen ja todentuntuinen. Mutta vastaus kysymykseen on helppo – OptiMyst sarjan takkasydämmiä voidaan asentaa periaatteessa mihin vaan: seinä syvennykseen, kalusteisiin, työpintoihin, kahden huoneen väliseen seinään, siten että takka näkyy molemmista huoneesta.

Suosituin tapa sijoittaa on seinän sisään tai kalusteisiin. Tässä tapauksessa olisi aluksi selvitettävä toivottu takan paikka, tai asennusaukon mitat, ja mitattava myös seinän paksuus. Päältä asennettavien takkasydämmien syvyys on 22-32 cm välillä. Jos kyseessä on OptiMyst höyrytakan asennus, olisi suositeltava pinnoittaa asennusaukko kosteussuojalla (kosteussuoja aineella), koska
takan tuli koostuu vesihöyrystä. Sähkötakan takkasydän käyttää sähköä joten pistorasian paikka on myös huomioittava. Jos OptiMyst takkasydän (takkakasetti) asennetaan ns. puoliseinään tai tilanjakaja seinään missä tulipesä on avoin,  tällöin kosteus-suoja ei ole tarpeellinen.

Yksi on varma -  kauniisti asennettu OptiMyst takka luo tunnelmaa, ja on näyttävä sisustuselementti. Lisäksi vesihöyry-takka parantaa huoneilmaa,
poistaa sähköisyyttä ja edistää terveyttä, niin kotona kuin myös julkisissa tiloissa.